Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за Алфа 156 - моля за помощ и съвети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпросче за Алфа 156 - моля за помощ и съвети

Здравейте колеги,
    наскоро се сдобих с Алфетка 156 1.8 бензин.Много светло синя на цвят.Май повечето от Вас не го харесваха.Но както и да е.Имам няколко питания :
    1 . Не ми свети средната врътка на климатика - тази от която се регулират степените.Много дразнещ фактор.
    2 . Също така и уреда за показване на горивото не свети , а часовника свети но по-слабо от лявата си долна част.
    Трудна ли е процедурата по замяната на крушките?И какви точно крушки да купя предварително.С цокълче или без?

Много ми харесва колата но нещо май не се разбираме с разхода.50 лв. 95 и лампата светна на 80 км изминат пробег.Дали не се е заблудила?Или по скоро Аз съм се заблудил че харчи около 12/100 км.

Предварително ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ.
    Поздрави

Ето я и нея

!!!

Comment

Иди на диагностика !
      Най-вероятен проблем ламбда сонда.
      Ама то това си е консуматив !
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Послушай колегата тези коле при нормално каране до 4000-4500 оборота градско трябва да е разхода около 12-13 не повече. А за осветлението http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr_in ... bulbs.html
        запретвай ръкави и действай.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

!!!

Благодаря много на отзовалите се.
          Първоначално си мислех че нещо уреда за горивото не показва вярно но май не е така.Пък ДВГ си работи нормално.Няма придърпване няма глъхнене.Явно съм за най-обикновенна диагностика.Ако е позадремала ламбдата май ще трябва да се смени.
          А дали може да бъде от термостата защото много рядко стрелката показва средни стойности.Почти винаги е под тях.
          Има също още едно изнервящо нещо : от лявата страна отпред нещо адски много скърца (не тропа а само си скърца).Щом хората по спирките се заслушват и оглеждат.Тампон ли е какво ли е незнам.Дано да не е носач а някой поостарял тампон.
          Благодаря още веднъж за съдействието.
          Поздрави

Comment

Колега аз съм със същия "проблем" така да се каже.
            Стрелката за температура винаги си седи на 70 градуса,независимо че
            смених термостата и некакъв датчик за температурата.
            Стига 90 градуса само когато съм във зверско задръстване,иначе извънградско си седи на 70 и не мърда.

Отностно разхода и моята харчи повечко ама не като твойта.
            13/100 градско,7,5-8/100 извънградско.
            Отиди на диагностика и там ще разбереш за кво става въпрос.
            Най-вероятно е заспала ламбда сонда,както писаха и другите колеги.

Успех.
            Алфа Ромео 156 1.8 TS 16v.'98

Comment

!!!

Да явно това с термостата си е нормално.Дано ламбда сондата да не е заспала вечен сън че направо незнам.Ще трябва да се подмени евентуално.

Comment

Никак не е нормално
                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Re: Въпросче за Алфа 156 - моля за помощ и съвети

Първоначално публикувано от Alffa
                  Много ми харесва колата но нещо май не се разбираме с разхода.50 лв. 95 и лампата светна на 80 км изминат пробег.Дали не се е заблудила?Или по скоро Аз съм се заблудил че харчи около 12/100 км.
                  При тези данни разхода ти идва към 30 л./100 км. Ламбдата ти е заминала 100%. И мойта беше с доста завишен разход, но след като смених сондата си падна до нормалните за модела граници ....

Comment

!!!

Явно това ще да е решението.Замяна с нова.Препоръка за по-ниска цена?Защото май оригиналната е бая скъпичка.Ако някой е слагал не оригинална за 3?? Лева и е доволен нека ме посъветва откъде да я купя.
                    Благодаря за помощта

Comment

И аз се интересувам за ламбда сонда колко и от къде.
                      Колега ако нямаш нищо напротив да задам и аз един въпрос да не отварям нова тема за такава дреболия.

Като стана въпрос за сменяне на крушки може ли някой да каже как се сменя и каква трябва да търся за запалката, че нещо не свети вече, само на пепелника, и е малко дразнещо
                      Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
                      Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Re: !!!

Явно това ще да е решението.Замяна с нова.Препоръка за по-ниска цена?Защото май оригиналната е бая скъпичка.Ако някой е слагал не оригинална за 3?? Лева и е доволен нека ме посъветва откъде да я купя.
                        Благодаря за помощта
                        Аз съм с универсална на HOFFER за 106 лв. или някъде там беше, но това е цена с отстъпка. Разхода ми е нормален ...

Поръчка от тук:
                        www.axm-auto.com

Comment

!!!

До : TheBlueOne - разбира се тамън ще има повече полезна информация на едно място
                          До : WWWEB - е значи е на приемлива цена пък казваш върши и добра работа.Май натам ще се ориентирам.Благодаря

Comment

Re: !!!

До : TheBlueOne - разбира се тамън ще има повече полезна информация на едно място
                            До : WWWEB - е значи е на приемлива цена пък казваш върши и добра работа.Май натам ще се ориентирам.Благодаря
                            Ами да, докато се съберат парички за оригинална За мен беше важно да смъкна разхода, а за тази цел е перфкетна

Comment

Колегата Novachev може да се включи с цените за бошовските ламбда сонди. Доколкото си спомням има универсална и оригинална, като разликата е единствено там, че оригиналната има букса. Аз бих избрал универсалната на Бош.
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                              Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                              Alfa Romeo 146 ti

Comment

Working...
                              X